1.  Maltaat ,20 kg ohria ja 2 kg ruis, sekoitetaan muuripadassa n. 20 litraa lämmintä vettä ja annetaan hautua n. 40 min peitettynä.
  2.  Lisätään mäskiin 30-45 minuutin väleinhyvin sekoittaen 5 litraa 70-, 80-, 90,- 100 asteista vettä.
  3.  Mäski lämmitetään hiljaisella tulella, kunnes pintaan kohoaa valkoinen vaahto jota ei voimakkaastikaan sekoittaen saada häviämään, lisäksi mäskin väri muuttuu punertavaksi.
  4.  Kuurna kunnostetaan laittamalla sen pohjalle puupalikoita ja niiden päälle poikittain ruikiinolkia ja katajanoksia.
  5. Mäski kauhotaan padasta kuurinaan olkien päälle ja valuva vierre kaadetaan takaisin kuurnaan mäskin päälle kunnes vierre muuttuu kirkaaksi.
  6. Kirkasta vierrettä juoksutetaan haluttu määrä (50 litraa) lisäämällä varovasti kiehuvaa vettä kuurnaan mäskin päälle.
  7. Vierteestä otetaan heti alussa erilliseen astiaan n. 2- 5 litraa jäähdytetään se n. 30- asteiseksi ja sekoitetaan siihen 1 paketti hiivaa. Tämä nk esikäyte siirretään lämpimään vedottomaan paikkaan.
  8. Vierteseen lisätään humala (kourallinen, maun mukaan) ja se jäähdytetään alle 20 asteiseksi, jolloin siihen voidaan sekoittaa esikäyte ja astia peitetään.
  9. Kahden kolmen päivän päästä sahti siirretään tynnyriin tai muihin astioihin käymään pääkäymistään. astiat siirretään vuorokauden kuluttua kellariin tai kylmään, jossa loppukäyminen saa jatkua 1-2 viikkoa.
  10. Sahti säilyy juoma kelpoisena jopa kuukauden, mutta tulee yleensä se tulee juoduksi ennen sitä.

        Ohje : Sahtikirja,Ulla Asplund