Taasen se aika vuodesta kun kun sahdin teon rajana on vain taivas, taitaa se olla mulla muutenkin, siispä vaiheita salapeäisestä sahdista.

Ämpäri sahtimallasta , lasillinen mämmimallasta , teelusikallinen murskattuja katajan marjoja ja puoli kiloa ...lainaus Suurosen kirjasta Ohrainen olut 'Unkarilaiset heimoveljemme käyttivät 1500-luvulta aina 1700-luvulle saakka paitsi ohraa myös vehnää. spelttiä- harvatähkyläistä vehnää- ruista, kauraa, hirssiä, herneitä, papuja ja linssejä. Kaikki näytti kelpaavan, lukuun ottamatta villinä kasvavia siemenkasveja.'...salaperäisyyttä.

Tässä mäski heti sekotettuna

ja parin tunnin päästä yhtä huono kuva

ja tässä kuva mäskistä 6 tunnin + yllättävien päiväunien jälkeen. Mäskäsin uunissa silloin tällöin sekoittaen ja varmistaen että lämpötila nousi.Lämpötila uunissa oli melkein koko ajan 100 astetta , lopuksi kuumempi.

Kuurina oli näin vajaa ja ihan kuin aavistelin ...

Vierre juoksi toooooosiiiiiii hitaasti mutta juoksi kuitenkin kun ei kerran kiire ollut.

Otin vierrettä vähemmän kuin oli litroissa mallasta. Juoksevan hiivan ( 20 ml) laitoin noin + 25 asteiseen vierteeseen.

Vasemmalla vierteensä antanut mäski ja oikealla alku mäski.

EDIT salaperäisyys oli puoli pussia talkkunajauhoa ja sijoitus kisassa oli positiivisesti yllättänyt kakkonen.

1078g/1000ml