40-50 litraa vettä
1 kilo kotikalja mallasta (ruis)
1 kilo mämmimallasta
20 kiloa ohramaltaita (sahti)
(kourallinen suomalaista humalaa)
lusikallinen katajanmarjoja
- Sekoita aineet ja nosta lämpötila ensi 55 asteeseen ja annetaan olla puoli tuntia
- nosta 65 asteen lämpötilaan ja pidetään tunti
- nosta lämpötila max 84 asteeseen
- mäski on valmis kuurnattavaksi , voit käyttää siivilöinnissä katajan oksia,ja juoksuta vierrettä 40 litraa lisää tarvittaessa (kiehuvaa) vettä
- valmista käyte lisäämällä yksi pussi kuivahiivaa pariin litraan lämmintä vierrettä
- jäähdytä vierre ja lisää siihen käyte
- anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi
- siirrä sahti noin 4-7 asteiseen jääkaappiin ja anna käydä neljä viikkoa
- ja ei kun juomaan
Kommentit