40-50 litraa vettä

1 kilo kotikalja mallasta (ruis)

1 kilo mämmimallasta

20 kiloa ohramaltaita (sahti)

(kourallinen suomalaista humalaa)

lusikallinen katajanmarjoja

  • Sekoita aineet ja nosta lämpötila ensi 55 asteeseen ja annetaan olla puoli tuntia
  • nosta 65 asteen lämpötilaan ja pidetään tunti
  • nosta lämpötila max 84 asteeseen
  • mäski on valmis kuurnattavaksi , voit käyttää siivilöinnissä katajan oksia,ja juoksuta vierrettä 40 litraa lisää tarvittaessa (kiehuvaa) vettä
  • valmista käyte lisäämällä yksi pussi kuivahiivaa pariin litraan lämmintä vierrettä
  • jäähdytä vierre ja lisää siihen käyte
  • anna käydä huoneenlämmössä vuorokausi
  • siirrä sahti noin 4-7 asteiseen jääkaappiin ja anna käydä neljä viikkoa
  • ja ei kun juomaan