Nyt saa taasen leikkiä sahdin teon kanssa tai ainahan sitä tulee leikittyä mutta nyt saa viedä oikein tuomarien eteen arvosteltavaksi. Siispä sunnuntai päivän ratoksi tuli tehtyä sinkkukuurinalla erä sahtia.

10 litraa lämmintä vettä , ehkä 8 litraa sahtimallasta ja litra .....salaperäisyyttä , silmät selvittäkööt aine osat.

Pikkasen meinasi kattila tulla täyteen mutta eipä haittaa vaan mäski uuniin lämpöä 100 ensimmäiset 4 tuntia ja viimeiset 2 + 125, sekoittelua tunnin välein.

Siis 6 tunnin kuluttua pois uunista ja lämmitys levyllä kiehumispisteeseen.

Petaus kuurinalle ilman katajaa, hiukka hitaasti valui mutta hiljaa hyvä tulee. Ensimmäinen litra oli sameaa , kuumensin sen ja kaadoin taisin kuurinalle. kiehuvaa vettä lisäsin 3 litraa ja näin sain vierrettä noin 8 litraa.

Nyt oli tyytyminen oranssiin kuivahiivaa kun ei muuta ollut , käytin sitä 1 tl lisäksi laitoin humalaa noin 3 käpyä.

Vajaassa vuorokaudessa sahti oli lähtenyt näin hyvin käymään. Laitoin sen jo kylmään vaikkakin se oli melko makeaa (ja tummaa). 3 viikon kuluttua sen pitäisi olla kisakunnossa. Jätin muuten ne humalat vielä sahtiin.
EDIT Mystisessä sekoituksessa oli omaa ruismallasta, ohra suurimoita, vähän tummempaa ohramallasta, ruisjauhoja ja ruismallasta.