Nyt on aika aloittaa sahti vierteen teko johon kulunee aikaa 11 tuntia.
Tästä se lähtee tarvitaan 40 litraa vettä puhtaisiin astioihin.
KLO 4.00 :Vedessä on humalat ja lämpötila on reilu 40 astetta kun joukkoon lisätään pussi ruis- ja mämmimaltaita sekä säkki ohramaltaita .
Kunnon sekoitus ja parin tunnin odotus
KLO 6.00 Ja homma jatkuu lämpötilaa nostaen pikku hiljaa.
KLO 7.30 Mäskin lämpötila on nyt 55 astetta ja nostamme padan lämpötilan 70 asteeseen.
KLO 8.30 Homma jatkuu hämmentäen mäskiä ja astioita pesten.
KLO 8.30 Mäskin väri muuttuu tummemmaksi ja lämpötila on nyt 61 astetta.
KLO 11.30 Lämpö läheneen kuuttaviittä ja katajat odottavat kuurinaan menoa. Alkaa olla pian aika nostaa taas lämpötilaa.
KLO 12.00 Kuurina on jo pedattu , lämpöä nostetaan ja odotellaan...
KLO 14.00 Väri senkun tummenee ja asteet on noussut jo 74.
KLO 15.45 Asteita 80 mäski kuurinalle ja hyvin juokseen.
Vierrettä liruteltiin 40 litraa tai siis juoksutettiin
Pariin litraa alku vierrettä laitettiin esikäymään pussi kotimaista kuivahiiva niin saadaan esikäyte joka lisätään vierteen joukkoon kun se on jäähdytetty 40 asteeseen.
Sahti on nyt käymässä ja valmistumassa.
Kiitos kaikille 123:lle kävijälle päivän aikana.
Onnetar suosi arvonnassa Marjaa !
EDIT 23.11. Maku ja väri kohdallaan
Kommentit