Nyt on aika aloittaa sahti vierteen teko johon kulunee aikaa 11 tuntia.

1992019.jpg

Tästä se lähtee tarvitaan 40 litraa vettä puhtaisiin astioihin.

1992756.jpg

KLO 4.00 :Vedessä on humalat ja lämpötila on reilu 40 astetta kun joukkoon lisätään pussi ruis- ja mämmimaltaita sekä säkki ohramaltaita .

1992757.jpg

Kunnon sekoitus ja parin tunnin odotus

1992755.jpg

 

1992759.jpg

KLO  6.00 Ja homma jatkuu lämpötilaa nostaen pikku hiljaa.

1992770.jpg

KLO 7.30 Mäskin lämpötila on nyt 55 astetta ja nostamme padan lämpötilan 70 asteeseen.

KLO 8.30 Homma jatkuu hämmentäen mäskiä ja astioita pesten.

1992913.jpg

KLO 8.30 Mäskin väri muuttuu tummemmaksi ja lämpötila on nyt 61 astetta.

1992912.jpg

KLO 11.30 Lämpö läheneen kuuttaviittä ja katajat odottavat kuurinaan menoa. Alkaa olla pian aika nostaa taas lämpötilaa.

1993166.jpg

KLO 12.00 Kuurina on jo pedattu , lämpöä nostetaan ja odotellaan...

1993410.jpg

KLO 14.00 Väri senkun tummenee ja asteet on noussut jo 74.

1993691.jpg

KLO 15.45 Asteita 80 mäski kuurinalle ja hyvin juokseen.

1994150.jpg

Vierrettä liruteltiin 40 litraa tai siis juoksutettiin

1994263.jpg

Pariin litraa alku vierrettä laitettiin esikäymään  pussi kotimaista kuivahiiva niin saadaan esikäyte joka lisätään vierteen joukkoon kun se on jäähdytetty 40 asteeseen.

Sahti on nyt käymässä ja valmistumassa.

Kiitos kaikille 123:lle kävijälle päivän aikana.

Onnetar suosi arvonnassa Marjaa !

2085047.jpg

EDIT 23.11. Maku ja väri kohdallaan