Teimpä sinkkukuurinallisen sahti heinäkuun helteessä. Samalla tuli pieni koe koska mummoni mukaa ukonilmalla tehty happanee nopeasti...saapa nähdä.

Aamulla laitoin sahtimaltaat kylmään veteen odottamaan iltapäivää. Lisäsin sitten ruisjauhoja kuumensin melko kuivan mäskin ja laitoin sen uuniin .

Sekoittelin väillä ja nostin uunin lämpötilan pikkuhiljaa + 100 astetta.

Kuuden tunnin jälkeen lisäsin humalan sekä kaljamaltaan ja kuumensin mäskin kiehumispisteeseen.

Tälläkään kertaa ei ollut katajia mutta sujuihan se hyvin ilmankin. Otin vierrettä vettä lisäillen noin 8 litraa johon laitoin kaksi maustemittaa sinistä kuivahiivaa. Sahti kävi melkein vuorokauden ämpärissä  huoneenlämmössä ( +30 astetta) ja sen jälkeen laitoin sen  jääkaappiin.

Viikonlopun jälkeen laitoin sen astioihin ja totesin se tosi makeaksi ja kovin ärhäkkäästi käyväksi joten laitoin yhden pullon heti jääkaappiin ja loput annoin olla yön yli huoneenlämmössä jonka jälkeen siirsin senkin kylmään.