Taas meni vierteen teko kokeilun puolelle. Sanoisinko että veirteen valmistus joulukinkun tapaan.

10 (ehkä ½ l) mittaa ohramaltaita , 1 mitta rukiin jyviä, vajaa mitta mämmimallasta sekä vettä 10 vai olikohan se sittenkin 15 mittaa kylmää vettä kuitenkin niin että maltaat kastuivat ja pinnalle jäi reilu kerros vettä. Uuni sataselle ja yön yli haudutus.

Aamulla oli sitten herätys suloiseen maltaan tuoksuun. Pinta oli paahtuneen ruskea ja sisältä melko vaaleaa. Olisi ehkä kannattanut jossakin vaiheessa hiukan sekoittaa.

Lämpötila oli noussut 65 asteeseen. Sekoitin sen mäskin ja laitoin sen viellä pariksi tunniksi uuniin.

Ennen kuurinaan laittoa kuumensin mäskin kiehumispisteeseen.

Vierre juoksi tasaisen varmasti katajapedillä (+ pari humalan kukintoa) jotenkin odotin vierteestä makeampaa, lisäsin muuten kuurinalle 7 mittaa kiehuvaa vettä. Tämä olisi tarkoitus nauttia pelkkänä vierteenä , maistiaisena. Kuumennan tämän kiehumispisteeseen ja jäähdytän kylmäksi.

1054g/1000ml