10 litraa lämmintä vettä , ehkä 8 litraa sahtimallasta ja litra .....salaperäisyyttä , silmät selvittäkööt aine osat.
Pikkasen meinasi kattila tulla täyteen mutta eipä haittaa vaan mäski uuniin lämpöä 100 ensimmäiset 4 tuntia ja viimeiset 2 + 125, sekoittelua tunnin välein.
Siis 6 tunnin kuluttua pois uunista ja lämmitys levyllä kiehumispisteeseen.
Petaus kuurinalle ilman katajaa, hiukka hitaasti valui mutta hiljaa hyvä tulee. Ensimmäinen litra oli sameaa , kuumensin sen ja kaadoin taisin kuurinalle. kiehuvaa vettä lisäsin 3 litraa ja näin sain vierrettä noin 8 litraa.
Nyt oli tyytyminen oranssiin kuivahiivaa kun ei muuta ollut , käytin sitä 1 tl lisäksi laitoin humalaa noin 3 käpyä.
Vajaassa vuorokaudessa sahti oli lähtenyt näin hyvin käymään. Laitoin sen jo kylmään vaikkakin se oli melko makeaa (ja tummaa). 3 viikon kuluttua sen pitäisi olla kisakunnossa. Jätin muuten ne humalat vielä sahtiin.
EDIT Mystisessä sekoituksessa oli omaa ruismallasta, ohra suurimoita, vähän tummempaa ohramallasta, ruisjauhoja ja ruismallasta.
Kommentit