Kanisteri pitää aina muistaa pestä heti sahdin loputtua pienikin määrä sahtia lämpimällä tiskipöydällä päivän pilaa kanisterin !
Lieneekö syy tekijässä vai kotiin palaneesta kanisterista , laitoin vähän käyneen sahdin kahteen kanisteriin ja toisen kanisterin sisällys rupesi 'käymään' ja vaahtoamaan sieltä ulos. Yleensä tässä vaiheessa sahti maistuu jo pahalta mutta tämä kanisteri on käydä kuohunnut jo 5 päivää (+ 7 päivää kylmässä) mutta maku on edelleen makea ei hapan eikä outo, tuoksu vierteen oloinen ja jotenkin luulen ettei kuitenkaan ole muodostunut alkoholia (?). On kyllä jännä seurata missä vaiheessa siitä tulee pahaa. En kyllä uskalla laittaa korkkia kii koska varmasti se ei silloin pysy kanisterissa.
EDIT. Tämä sahti kävi ja kävi kaksi viikkoa ei haissut eikä maistunut vieläkään pahalle mutta hetin sen jo pois , myös kanisterin, mikä lie pöpö siihen hypännyt ???
Kommentit