Citykuurinalle töitä

Raaka-aineina ämpäri sahtimallasta, ämpäri vettä, ½ litraa tummaa ohramallasta, ½ lasia mämmimallasta, 1½ lasia ruisjauhoja, lasi ohrasuurimoita, humalaa ja reilu pari rkl katajanmarjoja koska ei ollut katajanoksia kuurinalle. Mäskin kuumennus hellalla 50 asteiseksi ja sitten 100 ° uuniin, tarkoitus oli imellyttää 4 tuntia ja sekoitus tunnin välein.

Siis tarkoitus ihan vaan vahigossa viimeinen tunti venyi kahdeksi joten pinnasta tuli ihanan paahteinen. 5 tunnin jälkeen kuumennus hellalle kiehumispisteeseen ja petaus citykuurinalle ilman katajanoksia.
 
Noin tunnissa oli tippunut ehkä 6 litraa sahtia ja 3 litraa nenätippua. Olin lisännyt kuurinalle ehkä 5 litraa kiehuvaa vettä mikä oli ehkä liikaa, mäskäys ei onnistunut tarpeeksi hyvin vähän jäi normaalista makuja puuttumaan. Tällä kertaa vierre sai jäähtyä ulkona yön yli ja saa aamulla sekaansa palahiivaa sahti 5 g ja nenätippu pari g.