Niin se on vuosi taas vaihtunut ja on aika tehdä vuoden ensimmäinen. Maltaina on samat surullisen kuuluisat josta valmistin joulusahdin.

7 l vettä, 7 l sahtimallasta. 2 dl ruismallasta, 2 dl ruisjauhoa ja 4 dl vähän tummempaa ohramallasta kokonaisena. Lämmitin mäskin noin + 30 ° ja laitoin sen + 100° uuniin.

Tunnin välein sekoittelin.

Lämpö nousi tasaseen ja 6 tunnissa lämpö oli noussut + 65 ° jonka jälkeen nostin lämpötilan hellalla kiehumispisteeseen.

Sama juttu kuin joulusahdissakin mäski oli ihmeellisen 'pöyreetä' ja saman tien kun mätin sen katajaiselle kuurinalle se rupesi juoksemaan t o d e l l a  hitaasti.

Kovin oli iturikasta myös mallas.

Tip tip tumma vierre valuisen 7 litraa ja aikaa kului melkein 2,5 h, hiljaa hyvä kai tulee.

Juoksemisen hitauden vuoksi kiehautin vierteen tupuliksi humalan kera.