Minä olen hieman ulkoisille vaikutuksille altis. Vierailu Rekolan panimolla ja tutustuminen Metsänhenki olueen sai mielikuvituksen laukkaamaan. Sahdin jälkimaustaminen tuntui epäreilulta joten nakkasin puolisen litraa kuusenkekriä kattilaan heti veden jälkeen.

_DSC0370-normal.jpg

1/6 osa säkkiä sahtimaltaita, lasillinen tummia ruismaltaita, puolisen litraa kuusenkekriä (ei humalaa) ja vettä (lämmintä , melkein kuumaa) niin että seos oli löysää puuroa. Uunissa oli lämmintä 100 astetta. Pikainen 4 ½ tunnin mäskäys tunnin välein sekoittaen. Kuumaus hellalla hitaasti ensimäisen pulpahdukseen ja petaus kuurinalle runsaan kataja kerroksen päälle.

kekr%C3%A4-normal.jpg

Ensinmäisen samean pari litraa kaadoin takaisin kuurinalle. Sitten vain päälle kiehuvaa vettä niin etta sain vierrettä melkein 8 litraa, siis melko paljon.Kuumensin vierteen kiehumispisteeseen ja jäähdytys kylmässä vedessä. Nyt seuraa toinenkin kokeilu ; otin pari litraa veirrettä johon lisäsin 1 tl tuore hiivaa ja jätin huoneenlämpöön käymään, loput laitoin jääkaappiin kylmään. noin 12 tunnin kuluttua lisäsin kylmän vierteen käymään lähteeseen vierteeseen. Kaadoin vierteen ilman sakkaa, tosin sain vierteen lopun sekaisin joten jätin vielä pari litraa kylmään selkenee. Sahti lähti hyvin käymään ja muutaman tunnin kuluttua kaadoin lopunkin kirkaan vierre osan. Sahti oli käynyt nyt yhteensä noin 24 tuntia siirsin sen jääkaappiin. Iso suisen kanisterin(5 l) korkki oli vain huulilla pari päivää ja sitten täytin kanisteri piri pintaan ja laitoin korkin kiinni.

Saakohan kukaan muu tästä selostukset selvää kuin minä, jos epäselvää ja kiinnostaa kysy !

Tärkein asia tietysti maku; vierre maistui erilaiselle mutten löytänyt siitä kuusta. Pitää vain nyt kypsytellä ja maistella sitten valmiina ehkä tarjota tietämättömälle sokkona.

Kuusenkekräsahdin teko päivä city-kuurinalla oli maanantai 27.5.2013

Muutama päivä tästä eteenpäin kävijä laskurissa meni 30 000 rikki kunnes se päätti nollaantua.