Pientä vastoinkäymistä sahti rintamalla joten uutta putkeen , ensimäiseksi citykuurinallinen.
Mitähän pinnan alta löytyykään tässä on jo eka tunti takana 100 asteisessa uunissa ja maltaat oli kostutettu lämpimällä, ei kiehuvalla, vedellä.
1/6 osa säkkiä sahtimaltaita , vajaa 2 dl ruisjauhoja, noin 1 dl ruismaltaita , saman verran tummia ohramaltaita, hyppysellinen katajanmarjoja samoin kuin humalaa. vettä niin paljon että seos on puuron ja vellin välimuoto. Lupaisnkohan että seuraavan kerran teen erittäin tarkan ohjeen.....yritän.
Tässäpä tulos 4 tunnin jälkeen siis noin tunnin välein sekoittelua . Lopuksi kuumasin rauhallisesti mäskin kiehumispisteeseen.
Petaus kuurinalle ilman katajanoksia koska niitä ei ollut.
Ensimmäinen samea litra kiehautuksen kautta kuurinalle ja keihuvaa vettä lisäillen niin että vierrettä tuli yhtä paljon litroissa kun oli maltaita. Vierre juoksi nopeasti kuten koko sahdin teko noin 5 tuntia ja leikki oli valmista. Vierteen jäähdytin kylmäksi ja tein käytteen 1/6 palasta hiivaa jonka lisäsin joukoon 12 tuntia siitä kun olin aloittanut vierteen teon.
Tässä vaiheessa sahti on käynyt 10 tuntia tässä vaiheessa lorottelin sahtia jotta hiiva saisi enemmän happea, mene ja tiedä pitääkö paikkansa.
Tässä jo kuplat ovat melko suuria vielä pari tuntia niin laitoin sen kanisteriin ja kylmään
Kommentit