Sunnuntain ratoksi citykuurinallinen sahtia lammilaisella ohjeella (klik).

Aine määrät oli noin; lämmintä vettä 6 litraa, 3 kg sahtimallasta, 0,3 kg ruismallasta, 2+1 rkl katajanmarjoja, 0,75 litraa 70, 80, 90 ja 100 asteista vettä, humalaa 1+1 rkl, 0,5 dl salaista metsän antia josta lisää myöhemmin sekä 1,7 ja 0,5 litraa kiehuvaa vettä sekä käytteeksi 1/6 pkt pullahiivaa.2014%20palkintokaiverruksia%20017-normal

Pidin mäskin lämpimänä hellillä (ykkösellä) pyyhkeen alla ja lisäilin kuumenevaa vettä 45 min välein (katso ohje). lopuksi kuumasin mäskin kiehumispisteeseen.Mäski sitten kuurinaan ilman katajaa.Mallas oli samaa kuin edellisessä satsissa ja tämä versio juoksi hieman paremmin pikkukuurinalle sopivaa vauhtia mutta jos olisi ollut iso kuurinan niin tällä vauhdilla olisi kyllä tullut äitiä ikävä :)

2014%20palkintokaiverruksia%20383-normal

Kokeeksi keitin 3 ensimäistä litraa humalan ja katajanmarjojen kera ja kaadoin takaisin kuurinalle. kahdesti lisäsin kiehuvaa vettä (1,7 ja 0,5 litraa) , valmista vierrettä lienee reilu viisi litraa. Nakkasin hiivaan sekä lusikallisen humalaa jäähtyseen vierteeseen

k%C3%A4vi%20sahti%20002-normal.jpg

Tältä se sitten näytti noin 20 tunnin jälkeen pari kertaa ilmattuna (sekoittelua/lorottelua). Tarkoitus oli laittaa sahti tänään kanisteriin ja huomenna mahduttaa se jääkaappiin. Saapi nähdä saanko siitä makeuden pois, makeus tuli vierteen reippaasta keittämisestä.

2014%20palkintokaiverruksia%20018-normal