Citykuurinalle töitä.

Hellan kulmalla kuutisen tuntia mäskäten 6 l sahtimaltaita, 3 dl ruisrouhetta, 3+3 dl ruis- ja vehnämaltita ( hienoksi jauhettuja) , muutama katajanmarja sekä hyppysellinen humalaa. Petaus kuurinalle katajanoksien päälle. Vierre juoksi ihan sopivasti, kuumensin valmiin vierteen, viitisen litraa, noin 80 asteeseen ja jäähdytin kylmäksi ennen hiivapalan lisäämistä jotain 1/8 osa hiivapakettia. Vuorokausi erittäin lämpimässä huonelämpötilassa käymistä, kanisteriin ja jääkaappiin.

Tein jo toisen kerran niin että sahtivierteen ottamisen jälkeen laitoin kuurinalle noin viitisen litraa vettä ja muodostuneen vierteen keitin niin että sitä jäi jotain puolet , sitten vain jäähdytys ja hiivaus. Tätä, jota keittämisen vuoksi en sahdiksi kutsu, sahdin kaltaista juomaa on hyvä käyttää ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa voimakkaan makunsa vuoksi ja empä usko etteikö olisi pöllömpää juotavaa maltasen ja makeahkon juoman ystävälle.