Lievästi sanottuna harmittaa etten saa lisättyä kuvia vaikkakin kuvat olisi sitä ruskean nesteen juoksuttamista.

Sahti 1

sahtimallas säkki, ruis - ja vehnämakkasta yhteensä noin kilo sekä ruisruohetta 2 pkt, Mäskiä tuli ihan äärettömän vähän koska mallas oli silkkaa jauhoa. Järki sanoi että älä tee mutta mutta kyllähän minä sen loppuun tein. Hauduttelin viiden tunnin mäskäyksen jälkeen vesihauteessa, ei siis tällä kertaa kivisahtia, petasin valmiin mäskin katajsn päälle teräskuurinalle. Sitten vain juoksuttamaan tai eihän se mitään juossut rnsimmäiseen vitoseen meni kolme varttia, että silleen. Nostelin möskin sekaan lusöä pieniä katajanoksia joka ehkä hiukan parasi juoksevuutta. Erinäisiä tunteja meni että sain kolmisenkymmentä litraa sahtivierrettä. Nakkadin pari ämpärillustä vettä kuurinalle ja jätin sen rauhassa valumaan. Toista vierrettä tuli suunnilleen yhtä paljon. Pienen palan hiiva paketista laitoin laihaan vierteeseen ja loput vahvempaan. Aamulla totesin että olisi pitänyt ehkä laittaa vähemmän hiivaa koska vierre kävi kuin raketti. Juomat sitten kylmään ja sen verran harmitti että piti tehdä toinen erä.

 

sahti 2

tarkasti kaupassa valittu sahtimallas säkki, pkt kaljamallasta sekä puolisen kiloa kaurasuurimoita. Mäskäys aina oli reilu viisi tuntia ja kaljamaltaan lusäsin vasta kahden tunnin kohdalla. Kuumasin mäskin kivillä jotka eivät olleet ihan hehkuvia, kyllä ne lämmityi muttei kiven pintaan palanut mäskiä. Olen halunut kokeilla toimiiko iso kuurina ilman katajaa joten laitoin hyvin vähän katajaa ritilän alle (hyvin toimi). Ilokseni vierre juoksi hyvin ja vierteestä tuli makeaa. Vierre jäähtyi hyvin kylmäksi ja käymään lähteminen oli hidasta joten se sai käydä 24 h kylmässä saunassa ennen kellariin siirtoa.

Nyt vain sitten odotellaan tullako vaiko eikö tulla salonki kelpoista sahtia.

Ei tullut e