Nyt on poljastu 2015 sahti vuosi käyntiin ja harjoittelu alkanee.

Toivia sopii että vihdoinkin saisin siirrettyä kuvia mutta valitan jos vain silkkaa tekstiä.

Noin klo 9 alkoi valmistus erittäin kylmillä raaka-aineilla joten kastelu kiehuvalla vedellä. Säkki sahtimallasta, pkt ruismallasta, kilo ruisjauhoa sekä reipas kilo kokonaista vehnämallasta, Kostutus oli melko kuivaa koska olosuhteet olivat saunan lämmityksestä huolimatta melko kylmä niin kastelimme ahkerasti kiehuvalla vedellä jotta mäski pysyi lämpimänä.

Kolmen jälkeen lisäsimme kuumat kivet ja puolisen tuntia niin mäski pedattiin kuurinalle katajien päälle. Mäski tuntui irtonaiselle joka ennusti nopeaa juoksua. Ensimmäinen ämpäri valui todella nopeasti mutta sitten se rauhottui. Ensimäinen ämpäri kuumattiin kivillä ja laitettiin takaisin kuurinalle.

Aluksi pelotti kun juoksu muuttui niin rauhalliseksi mutta juoksu vauhti pysyi samana koko ajan. 50 litran juoksuun kului aikaa 2 h ja 20 min eli ihan mainio. 

image.jpg

image.jpg

EDIT varsin tuli onnistunut ja vielä 27.3. juotavaa, pitääpi kokeilla kauanko säilyy.  image.jpg