Palmusunnuntaina sahtia.

Normaali alku veden lämmittys päivän valjettua. Säkillinen sahtimallasta ja kostutus kiehuvalla vedellä ja tunniksi muhimaan saunan lämpöön. Tunnin päästä lisäsin miksin jossa oli 750 g kaurahiutaleita, kilo ruismallasta ja olisiko ollut litra vehnämallasta ja tietysti puoli ämpärillistä kiehuvaa vettä. Tunnin välein sekoitus ja kiehuvan veden lisäys lämpimässä saunassa. Neljännen tunnin paikkeilla sytytin kivinuotion koivuhaloilla. Tunnin päästä lisäsin mäskiin puolisen litraa suklaamallasta ja kotvan kuluttua pari hehkuvaa kiveä mäskiin. Kuurinan oetasin niukasti katajalla sekä humalalla, olen nyt osto humalassa ja lajike oli Amarillo tai jotain. Vierre tuntui juoksevan hitaasti ja pelkäsin että hiutaleet oli tukkinut mäskin mutta ei hätää 50 litraa valui kolmisen tuntia. Lopuksi otin nenätippu vierrettä jotain 30 litraa jonka keitin puoleen humalan kera tarkoituksena käyttää se oluthiivalla. Takaisin sahtivierteeseen, vierre oli illalla mielestäni liian lämmintä joten päätin jättää sen yöksi jäähtymään. Illalla otin viitisen litraa vierrettä lämpimään ja nakkasin pullahiiva paketin sekaan. Käyte kävin yön yli, lisäsin vielä kuudes isa paketin hiivaa koska ensimmäinen iso säkki sahti jäi makeaksi. Aamulla lisäsin kylmään vierteeseen ja tein rohkea ratkaisun jättämällä vierteen käymään kylmään saunaan muutamiksi päiviksi. Toivoa sopii että lähtee käymään.......          image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg