Upsista jälleen päiväkirja raaha perässä.

7.11. Sinkkukuurinallinen sahtia jota juuri maistaneena täytyy todetta että liikaa kaljamallasta. Teossa ei muistaakseni mitään erilaista ja loppu vierteestä olutta vanilijalla sekä hiostetulla vadelman lehdellä.

14.11. Kivisahtia koko säkistä. Perusmaltaat paitsi että kaupassa ei ollut muuta kuin erikoishienoa ruismallasta. Wmpä muista kuinka kauan mäskösin mutten kuitenkaan mitenkään erityisen kauan. Kuurinassa oli maltillisesti katajaa ja perus määrä kiviä. Lopuksi oli tuskan vuoro sillä liian hieno ruisjauho rukki kuurinan ja niinhän sitten juoksutettiin tunteja vierrettä. Otin vierrettä 45 litraa ja jäähdytin sen hyvin, hiivaus vasta seuraavana päivänä. Lämpökäytin osaa 1 1/2 vuorokautta ja loput 2 vuorokautta. Loppu vierteestä tein tervastulilla keitettyä tummaa olutta.image.jpgimage.jpg