image.jpgKolme sinkkukuurinallista sahtia jossa maltaat ja viljat ihan tavalliset mutta lämpötilalla kikkailua. 

22. Toukokuuta alitin vierteen teon kastelemalla maltaat kylmällä vedellä ja sitten vain sataseen uuniin. Mäski oli uunissa reilut viis tuntia kun kärsivällisyys loppui ja nostin kattilan hellille ja lämmittelin siinä tunnin verran. Kuurinalle ilman katajaa ja juoksi hyvin. Minulta on pyydetty ominaispainoja joten yritän mittailla tämän oli 1,900.

Seuraavat sinkkukuurinalliset tein 9. Kesäkuuta ensinmäisen mäskin kadtelin neljäkyppisellä vedellä ja sataseen uuniin neljäksi tunniksi (en suosittele näin lyhyttä mäskäys aikaa ) tunnin välein sekoittelua. Loppu kuumennus hellalla ha juoksutus ilman katajaa ja mittari näytti 1,085

Toiseen mäskin kastelin tapani mukaisesti kiehuvalla vedellä ja tekotapa muuten sama kuin ekassa. Otin ensimäisestä satsista pari litraa laihaa vierettä jonka kiehautin ja lisäsin kuurinalle. Tämän satsin mittari lukema oli 1,110. Parhain mäskäys on mielestäni edelleen kiehuvalla vedellä alottamin tosin tuo kylmästä lämpimään oli ollut varmasti hyvä mutta kärsivällisyys loppui. Nyt vain odottelen sahdin valmistumista joten palataan astialle