No joo ysi ei kyllä onnistunut. Ekaa kertaa luovutin ja riensin uuden säkin ostoon. Ainahan ei voi syyttää maltaita mutta ehkä mun lämpötila kökki vaikka yritin tehdä satsin huolella. Hetken jäähyttelin vettä ennen maltaiden lisäämistä joten siinä lienee syy. Vierre ei juossut , 16 tunnin juoksutuksella vierrettä 20 litraa. Olin jo tehnyt käytteen koko hiivapaketista ja suutuspäissäni nakkasin koko käytteen nukkumaan mennessä tippuvaan vierteeseen. Hyvin oli lähtenyt yöllä käymään. Maussa tietysti reilu hiivan maku mutta muuten terve maku. Aattelin ett ei se ota jos ei anna niin laitoin sahdin vuorokauden käymisen jälkeen kylmään. Katsotaan mitä tulee....

Kymppi lähtee tästä, säkkimallasta, kilo ruisjauhoa ja kaljamallasta. Kastelu KIEHUVALLA vedellä jota jatkettiin tunnin välein, iso kuupallinen sekoitettiin sekaan ja toisella kuupallisella huuhdottiin vehkeet mäskin päälle. Kansi kiinni, peitto päälle ja sauna kuumaksi. Kasteltiin viidesti ja kuudennella lisättiin neljä kahden nyrkin kokoista hehkuvaa kiveä vartin kuumaus ja mäski kuurinalle. Tällä kertaa kaivoin talon kuurinan esille kapylat pohjalle sekä reilusti katajaa. Pikkuinen pelko hiipi tässä vaiheessa mahtuuko nykyinen säkki koko kurinalle mutta menihän se. Nihkeesti juoksi mäski mutt käveli kuintenkin. Jotain kahenkympin kohdalla pikkasen se piristy. Kuuppa kerrallaan kiehuvaa vettä lisäillen otin sahtivierrettä 45 litraa. Jäähdytys kylmäki sekaan paketti tuorehiivaa sekä puoli kourallista humaloita. Kaksi pönttöä lämpenevään kellariin vrk hiivan lisäyksestä ja viimeinen puolitoista vuorokautta. Nenätipan keittelin nektariini olueksi runsas oman maa humalan humalointi ja hiivana US-05

Kuvia on jostakin syystä vaikea lisätä väliin joten loppuun kuva kooste päivän tapahtumista

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg