1648251.jpg

15.6.2008 Nyt jo melkein perinteisesti kesän alussa saapuvat sahdin tekijät (tekevät sahdin kerran vuodessa meidän möksällä ) . Tämä vuosi oli erilainen , yleensä valmistan vain ruoan mutta nyt osallistuin sahdin tekoon vai sanoisinko että tein kivisahdin valmistus näytöksen .

Sahdin teko aloitettiin niinkin myöhään kuin klo 10.00 (koska piti tehdä ensin hääkakku kotona ja sen jälkeen ajella möksälle) , mutta kiitos vaarille vehkeet oli valmiina ja vesi kiehui. Tarve-aineet oli tutut säkki ohramaltaita ja pussi ruisjauhoja ja - maltaita. 4 tunnin hautomisen jälkeen lisäsin joukkoon kivet ja siitä noin puolen tunnin päästä laitoin mäskin kuurinalle , laskin ekan ämpärin ja keitin sen kivillä. Tämän jälkeen siirryin taka-vasemmalle ja jätin vierteen valmistuksen sanan mukaisesti herrojen haltuun , vierre juoksi kuulemma hyvin ja makeus 'napsahti' kiitettävästi.

1648252.jpg

Sain mielestäni loistavan idean kun kotapadan kuoret paloivat puhki , samoin sain muovisaavinkin kivillä puhki niin vaaripa teki minulle padan sisuksien päälle kuoret ja nyt passaa keitellä kivillä niin ei ihan heti sula 'saavi'.