1 päivä pesin ohran ja poistin kelluvat jyvät (akanat ?), laitoin jyvät liikoomaan lämpimään veteen. Kolmesti vaihdoin veden vuorokauden aikana.

2 päivä huuhtelin ja varovasti sekoittelin jyviä ja 3 päivän aamuna jotakin oli jo tapahtunut. Ja huuhtelu kolmesti päivässä jatkui. Kun mietin missä on meillä kaikista lämpimin paikka niin sehän on siellä missä kissat viihtyy joten piti valloittaa niiden paikka.

4. aamuna jyvät oli 'karvasia' paitsi että vain ehkä kolmannes jyvistä oli itänyt. Ei oikein ole tuo kasvatus hallussa....ei se mitään.

4. päivän aikana olikin jo tapahtunut enemmän osa jyvistä oli jo näin pitkällä, luulisin että liian pitkällä. Kun jyvää puristi niin sisältö oli valkoista  mössöä. Nyt laitoin jyvät pellille uuniin yöksi lämpöä 50 astetta.

5. aamuna jyvät oli nahistunut, päiväksi laitoin uunin sammuksiin ja rupesin kuivattamaan niitä sitten iltapäivällä nostamalla lämpöä asteittain aina 100 asteeseen. Kuivat jyvät hiersin niin että idut ym irtosivat ja laitoin jyvät kuumaan uuniin ja sammutin. Tässä vaiheessa oli kyllä hyvät tuoksut jopa varmasti naapuriin asti.

Vasemmalla on 'mallastetut' ohrat ja oikealla ihan vain tavallisia. Varsinkin tummat jyvät on paahteisen makeita ilmeisesti niitä jotka itivät . Harmi että niin vähän iti. Oikeasti kai sahtimaltaan tekoon menee 8 päivää , minäpä karsin pari päivää pois

Olisikohan tuo rukiin idätys helpompaa kun mielestäni onnistuin siinä paremmin ?

Joku tietysti naureskelee kokeilulle mutta ihan vapaasti vain.