Nytpä teinkin melko mustaa vierrettä.

Näin pääsiäisen alle otetaan mämmiresepti esiin niin valmistustapa tarttui myös sahti vierteen tekoon. Alotus perus setti yhtä paljon sahtimallasta ja vettä sekä murskattuja katajanmarjoja 1 rkl, lämmitys hellalla (vahingossa taisi kerran pulpahtaa kun en tarpeeksi sekoitellut ja siitä että mäski oli melko kuivaa, koko mäskin lämpötila pysyi ihan hyvänä sormimittarilla mitattuna ) . Ruisjauhoja ripottelu mäskin päälle , varmaankin vajaa desi, ja sitten vain uuniin hautumaan lämpöä siellä 125 astetta.

2 tuntia sekoitus mämmimaltaan ripottelu päälle, lisäsin vettä reilun litran ehkä 2 kun oli niin kuivan tuntuista ja takaisin uuniin.

Tunti , sekoitus ja tummaa mallasta päälle, takaisin uuniin.

Tunti, humalaa reippaasti, sekoitus ja vielä takaisin uuniin tunniksi.

Tunti , sekoittelua ja hellalla kuumentaminen ensinmäiseen pulpahdukseen. Mäski peteus pelkkään kuurinaan ja sitten vain tippumaan. Vauhti oli ollut kovinkaan verkkainen mutta sehän on vain hyvä citykuurinalla. Ensimäisen litran kaadoin takasin mäskin päälle, vierre oli jotenkin niin tummaa ettei siitä oikein nähnyt koska se oli kirkasta. Kaadoin mäskin päälle peräti 3 litraa kiehuvaa vettä. Noin 8 litraa vierrettä tippui ehkä tunnin verran. (Kaadoin vielä vajaan litran vettä ja jätin tippumaan yön yli jotta sain 'keittiöön' vierrettä se oli vielä ihan mustaa ja yllättävän makeaa , olisi voinut laittaa enemmän vettä.)

Keitin vierrettä kasaa noin puolen tunnin ajan ja sitten jäähtymään.

Meinasin unohtaa että lisäsin keiton lopussa humalaa ja murskattuja katajanmarjoja, hiivaa laitoin ,1/8 osa pakettia pullahiivaa siis silmämäärällä mitattua, sormilämpimään vierteeseen .

Ajatus: Mielestäni sahti on sahtia vaikkakin käyttäisi eri viljoja koska kyllähän sitä ennenkin laitattiin vaikka mitä mitä 'irti' sai mutta kun keittää kasaa, tupuliksi, niin sittenhän se taittuu jo pikkuhiljaa oluen puolelle ?