Kevät on koittanut sen kuuli linnun laulusta jotka herättivät sumuiseen päivään. Aamu alkoi tulia sytytellessä ja kevät aamua ihastellessa.

Raaka-aineena oli säkki sahtimallasta, kilo ruismallasta, kilo ruisjauhoja ja ehkä pari kiloa mustan riihen rukiin jyviä sekä tietysti paljon kiehuvaa vettä. Ensimäisen tunnin rukiin jyvät hautuivat omassa astiassaan kiukaan reunalla.

Viiden tunnin hautomisen jälkeen lisäilin kuumatut kivet.

Petasin kuurinan katajilla jonka pohjalla oli uusi ritilä joka muuten toimi loistavasti.

Täältä mallia ottaen laitoin tulpan kuurinaan ,lisäsin mäskin, pari ämpärillistä kiehuvaa vettä odotin 5 min (aika ilman kelloa) ja avasin tulpan.

Vierre tietenkin rypsähti sieltä ulos karvan yli kymppi litra tuli sameana ulos , kuumasin sen kivillä ja laitoin takaisin kuurinalle.

Vierre juoksi taseisen varmasti ämpäriin. Reilun puolet jäähdytin tosi kylmäksi ja loput jäähtyi hitaasti jäähtyvässä saunassa. Iltasella nakkasin joukkoon tuore hiiva palan.

Lämmin vierre lähti tosi hyvin käymään jo vuorokauden sisällä ja oli pian häränsilmällä, laitoin sen kanisteriin ja vein kylmään.

Kylmä vierre vasta heräili joten peitin sen vielä yhdeksi päiväksi kylmään saunaan jolloin se oli myös härän silmällä. Ups humala meinasi unohtua joten kiehautin humalaa ja puristin ylimääräiset vedet pois ja lisäsin ne sahdin joukkoon kun vein astian kellariin.

Täydellisen keväisen sahti päivän päätös oli kun savusaunalla istuessa joutsen pari suoritti ylilennon.

EDIT Varsinaisen kisa sahdin epä-onnistuttua osallistui tällä sahdilla Lahden avoimeen sahti kisaan vaikka epäilinkin sijoitusta. Nappiin meni makeat sahdit oli tuomareiden suosiossa mutta minä 4.

Minun sahti oli nro 2 vaikkakin sokkona maistaessani luulin että nro 6.

4. voittaja, 1. on kakkonen ja 6. kolmas