Törmäsin sahdin valmistukseen sähköliedellä (TÄÄLLÄ) niin minäpä taas kokeilin.

Sekoitin isoon kattilaan ohra- ja ruismaltaita sekä kiehuvaa vettä löysäksi puuroksi.

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen laitoin kattilan uuniin jonka lämpötila oli 70 astetta. Annoin hautua 4 tuntia , tunnin välein sekoittaen ja kerran lisäsin kiehuvaa vettä. Lämpömittari kertoi koko ajan että lämpö pysyi alle 70 astetta, kattilassa oli myös kansi päällä.

Laitoin lävikön pohjalle katajaa ja niiden päälle verkon ja taas sen päälle mäskin. Kaadoin päälle kiehuvaa vettä vedenkeittimestä (kätevää ) .

Otin vierrettä noin 10 litraa kunnes mäski oli menettänyt jo väriä ja vierre laihaa.

En huomannut laittaa sameaa vierrettä uudelleen mäskin päälle joten vierre jäi sameaksi. Ohjeen mukaan vierre kattilaan ja noin 15 min keitto. Tämän jälkeen normaalit jäähdytys ja käytteen laitto (katso tarkempi ohje alkuperäisohjeesta). Sen verran alkuperäisohjeesta kohta 4. kaiken vierteen otan mäskin kautta ei mitään vesi lantrauksia,kohta 6. jäähdytän vierteen lähinnä jääkaappi lämpötilaa, kohta 7. en laita vesilukon alle käymään sekä hiivaa 10 litralle korkeintaan puoli pakettia. Olen nyt tehnyt parit ohjeet pikku määrien ( tosin ohramaltaa myydän kai vain säkeittäin) tekijöille toivottavasti joku saa vaikka kipinän kokeilla sahdin tekoa. Aikaahan sahdin teko vie mutta rohkeesti vain kokeilemaan !Jahka olen saanut juotettua viimeiset koe erät niin taidampa tehdä ihan 'kuurina sahtia'