Jo vain on hiljaista sahdin teko rintamalla. Yhden sinkkukuurinallisen tein tuossa helmikuun loppu päivinä.

Resepti on yhtä epämääräinen kuin ennenkin 7 litraa sahtimallasta, kaksi kourallista ruismallasta, kourallinen ruis sihtijauhoa, kourallinen kaurasuurimoita sekä mäskäyksen lopussa kaksi kourallista kokonaista suklaamallasta ja pullahiivaa noin 10 g niin ja tietenkin vettä sopivasti niin että valmista sahtivierrettä tuli kuutisen litraa..reilu.

Kostutin maltaat löysäksi puuroksi ja lämmitin mäskin hellalla noin 50 asteeseen. Viitisen tuntia mäski oli satasessa uunissa noin tunnin välein sekoittaen ja viimeisessä sekoituksessa lisäsin suklaa maltaan ( siis tummaksi paahdettua ohramallasta). Lopuksi lisäsin kiehuvaa vettä ja kuumensin sekoittaen hellalla kiehumispisteeseen, tai ainenkin niin luulin.

Mäski sitten vain sinkkukuurinaan ilman katajia. Siten vain ODOTTELIN juoksemista, olin kai keittänyt mäskin joten se oli melko tukossa. ensimmäiseen litraan meni tunti. Kuumensin vierteen ja kaadoin sen sitten takasin kuurinalle. Pikkuhiljaa se alkoikin juosta lisäsin kiehuvaa vettä kunnes vierrettä oli kuutisen litraa.

3.3.2014%20337-normal.jpg

3.3.2014%20346-normal.jpg

Vierre lähti iloisesti käymään , tässä jo puolitoista vuorokautta käyneenä siirsin sen kanisteriin ja jääkaappiin.

Lyhyt katsaus viime vuoteen ; kaiken kaikkiaan osallistuin 4 kisaan ja sijoituksen 2,2,3 ja ei sijoitusta.Niin pääsinhän minä leikkimieliseen kisaan jossa sijoitus oli toinen, sahdin ilosanomaan jaoin myös paikallislehdessä aiheena sahtia lautasella.