Pikkasen on tuo sahdin maustaminen karannut lapasesta joten nyt maltilla humalaa ja katajaa. Tällä kertaa sahtimaltaan joukossa kauraa, kaljamallasta, ruisjauhoja sekä olisikohan ollut ohranjyviä. Vedestä puolet oli kiehuvaa ja toinen puoli kylmää. Hellan levylle ykköselle , tunnin välein sekoittelua, nelisen tuntia. Iso kattila kannattaa laittaa pienelle levylle ettei mäski kuumene liikaa, pitää tareta laittaa sormi mäskiin niin silloin on sopiva. Lopuksi kuumaus kiehumispisteeseen. Mäskin petaus sinkkukuurinalle katajan päälle, ai niin kuumaus vaiheessa 10 katajanmarjaa ja 1 rkl humalaa joukkoon.Mäski juoksi ihan ok, ensimäiset sameat kuumensin ja kaadoin takaisin kuurinalle. Vaikka mäski oli vetistä lisäsin kuurinalla pari litraa kiehuvaa vettä. Viisi litraa maltaita joten viisi litraa vierrettä. Pikainen jäähdytys, ensi vierteestä tein käytteen johon laitoin pala hiivaa erittäin vähän noin 1 tl.

 

Yksi pikku sahti on jäänyt kirjasmatta, ei mitään erikoista kuin se että liikaa katajanmarjoja sekä humalaa. Nyt se on jo pari viikkoista mutten ole sitä vielä maistanut.

PS muistakaa Lahden avoimet perinteisentavan sahtikilpa Lahdessa 10.5. järjestäjänä Sahtilahti.

image-normal.jpg

Sahdista tuli hopean arvoista.