Joko mulla on huono säkki maltaita tai sitten pitää vain lopettaa lämpömittarilla kikkailu ja luotettava mutuun koska tästäkään vierteestä ei tullut niin makeaa kuin odotin.

Vajaa ämpäri sahtimallasta, lasi ruismallasta, pari rkl katajanmarjoja murskattuna ja kun ei ollutkaan ruisjauhoja niin lasi grahamjauhoja. Vierteestä tulee mielestäni makeempaa kun joukossa on jotain mallastomatonta viljaa joten tykkään laittaa sitä mukaan, siis yleensä. Vettä ämpärillinen joten mäski oli edellistä kosteampaa. Humalat laitan vasta hiivan mukana vierteeseen.

Aloitus lämpötila oli matalampi joten suunnitelin ja toteutin mäskäys ajaksi vajaan 6 tuntia. Siis vierre  100° uunissa noin tunnin välein sekoittaen ja hidas kuumennus kiehumispisteeseen.

Petaus kuurinalle ilman katajanoksia, siis reilummin katajanmarjoja, Vierre juoksi noin tunnissa ja otin parempaa vierrettä 5 litraa ja laihempaa pari. Kiehautin vähän humalaa ja laitoin 5 g pala hiivaa jäähtyneeseen vierteeseen ja ei ku käymään huoneenlämpöön. Vierteen makeus ei ollut niin makea kun odotin :(