4.50 ja kääntää kylkee.

Saunatonttu virittelee tulia vesipadan alle.

Mikä ääni kuinka monta lintua voi laulaa yhtä aikaa niin ettei se kuulu melulle. Valoisaa, silmät aukeaa, apua mitä kello, SEITSEMÄN !!! oon nukkunut pommiin. Okei ihan rauhassa vaan , säkkiä hakemaan autolta, säkki olalle ja saunalle IHANAA joku on jo laittanut vesipadan alle tulet. Ohrat , vesi ja kolme sinistä katajanmarjaa pataan hautumaan .

Päivä sujuu leppoisasti auringon paisteessa noin tunnin välein kuumaa vettä lisäillen ja sekoitellen.

 Sisukin osallistui sahtitalkoisiin varmistamalla ettei kellarissa ole hiiriä.

Kahden aikoihin virittelin kivitulet tällä kertaa koivuhalolla. Kolmelta lisäilin viisi hehkuvaa kiveä mäskiin joka alkoikin reippaasti kiehua.

Neljältä petasin kuurinan runsaalla katajalla sekä kuorallisella humalaa.

Ensimäinen 15 litraa sameaa veirrettä juoksi todella joutuisasti, kuumasin sen parilla kivellä ennen kun kaadoin sen takaisin mäskin päälle.

Tasasesti kiehuvaa vettä lisäillen otin sahti vierrettä 40 litraa. Sitten piti ottaa nenätippua vähän niiku reilusti, no sitä tuli ehkä hiukka liikaa onneksi laitoin suuren ämpärin alle niin vierre ei juossut pitkin saunan lattioita.

Silloin kun ensimmäiset 20 litraa vierrettä oli jäähtynyt sopivaksi siirsin sen käymisastiaan ja ripottelin 1,5 pkt kuivahiivaa päälle ja myöhemmin sitten loput vierteet.

Vierre lähti suorastaan räjähtäen käyntiin , aamulla se melkein höyrysi kun laitoin sen kanisteriin.

Näinköhän se pysyy kanisterissa, tässä ne on jo jäähyllä saunan eteisessä. Olenhan minä laittanut hiivaa joskus enemmänkin??? No odotellaan mitä tuleman pitää.

JOS EI HEILIÄ HELLUNTAINA NIIN JUHANNUKSENA JANOTTAA !