Jälleen sahdin kimpussa tavoitteena päästä kisailemaan Sahtilahden järjestämään Lahden avoimeen perinteisentavan sahtikilpaan ( klik ja lisää tietoa)

Rantapallo muodostelman alle kätkeytyy sahtimallasta ja päällä katajanmarjoja sekä valikoma ruista ja ohraa eri muodoissa. Kostutin maltaat hanakuumalla vedellä ja laitoin uuniin + 100 astetta, vettä 8 litraa ja mäskin lämpötila 42 astetta. Tunti 35 min ja sekoitetun mäskin lämpötila oli 50 ja turhan kuivaa joten reunoja uhaten lisäsin litran vettä. Nyt oli aikaa kulunut 3 tuntia 10 min ja sekootus lämpötila oli 56,5 astetta. Aikaa oli jälleen kulunut 4 h 20 min ja sekoitus lämpötila 60 astetta , tässä välissä aurinkoinen kävely ja kahvittelua aikaa kului varmaan reilu tunti kun tajusin että äkkiä kuurinalle.

Kiehautin mäskin ja nappasin sitä hiukan mäskiä pakastimeen jemmaan jatkojalostukseen.

Aika paljon sai vierrettä laittaa takaisin kuurinalle ennen kuin tuli tarpeeksi kirkasta. Lisäsin kiehuvaa vettä ööö 4 litraa koska otin vierrettä 10 litraa koska viimeksi oli niin makeaa vierrettä ettei se jaksanut oikein käydä ( tai se käy vieläkin jääkaapissa )

Humalat sekaan kuumennus kiehumispisteeseen nopea jäähdytys ja nakkasin sekaan hiivaa . Nyt sitten vain käytetään.....

Sahdista tuli tummaa ja tuimaa , ilmeisesti liian vahvaa kun ei oikein jaksanut käydä. Ohensin sahtia tunnin sahti versiolla ei oikein ollut hyvää vaikkakin vein kilpailuun mukaan. nro 5 oli minun sahti ja se jäi sijalle 5. Yksi tuomari laittoi sen sijalle 2. se vähän lohduttaa mutta tokihan tiesin että tällä versiolla ei pärjää.
Siis näissä kisoissa on oikeasti sijoitukset 1., 2. 3. ja loput ovat 4. mutta kurkkasin laskenta taulukkoa vähän salaa koska sanalliset kommentit kiinostivat ja samalla näin myös pisteet... juu, juu tiedän että se on väärin....