Salaisuuksien sahtien teko vielä jatkuu elikkä toinen versio jossa on salaisuuksia enemmän kuin ensinmäisessä. Pieni kooste tekemisestä mutta resepti on nyt salainen.

Klo 16 alkoi sekoittamalla erinäistä kiehuvaa vettä, viljaa ( reilu 5 litraa) ja ....

Joukkoon laitettiin myös katajan pätkä makua antamaan.

Uuni sataselle , kattila ilman kantta . Mäski muhi uunissa 4 tuntia noin tunnin tai puolen tunnin välein sekoittaen. Nostelin uunin lämpö niin että lopuksi uunin lämpötilakytkin oli 150. Mäskin lämpötila oli tässä vaiheessa jotain 70 astetta.

Tässä vaiheessa nostin kattilan hellalle ja kuumensin mäskin jotain kasikymppiin ja eiku kuurinalle. Huomaa hieno viritys kauha + digimittarin anturi.

City kuurinan pohjalla oli muutama katajan oksa, vierre juoksi hyvin ensimmäinen 3 litraa ( siis puolet) oli sameaa joten kiehautin sen kattilassa ja siivilöin sen uudestaan mäskin läpi. Olikohan se pari vedenkeittimellistä mitä lisäsin siihen vettä.

Ensimmäinen kirkas jäähdytetty vierre litra sai sekaansa nokareen tuoretta hiivaa se parit humalan kävyt.

Lisäsin esikäytteen vierteen sekaan klo 22 ja seuraavana päivänä klo 15 laitoin sahdin (+humalat) vitosen kanisteriin ja litran pulloon ja siirsin ne nyt ilta seitsemältä kylmään.

EDIT Salaisuus oli tässä juomassa se että mukana oli lakua ja raaka-aineet sekä mäskäys ajan ja vierteen määrä oli meistä nuoremman tekosia.