28.12. klo 14 viriitelin kattilaan 6 litraa takakontti jäistä sahtimallasta ja saman verran vettä kattilaan , lisäilin noin 200 g ruisjauhoja sekä noin 300 g ruismaltaita. Lämmittelin mäskin hellalla sekoittaen 40 asteen korville ja laitoin kattilan kansineen uuniin. Uunissa oli säätimen mukaan 75 astetta toivon mukaan myös uunin sisällä.

Sekoittelin mäskiä tunnin välein oli oikein kello muistuttamassa. Lämpötila nousi pikku hiljaa ylemmäs ja joskus klo 18 maissa lisäsin uuniin lämpöä piirun verran.

Klo 19.30 lämpötila oli 65 astetta ja nostin kattilan hellalle ja hitaasti kiiruhtaen ja sekoittaen kuumensin mäskin 90 asteeseen.

Pikkasen meinasi maija käydä pieneksi kun laitoin siihen mäskin. Olin siis unohtanut tuoda kaupunkiin katajia ja humalaa joten tämä jäi maustamatta. Ei oikein vierre juossut kun sen maijaan laitoin klo 20 olis pitänyt olla katajia.

No kyllä kokki keinot keksiin ja ujutin vispilän mäskin alle ja rupesi homma joutumaan.Valelin mäskiä vedenkeittimellä kiehautetulla vedellä. 21.30 vierre oli juossut ja kuumensin vierteen hellalla . Vihdoinkin klo 22 vierre oli jäähtymässä. klo 23 heräsin laittamaan käytteen sekaan.

Käynti on aika reipasta vaan tulikohan laitettua liikaa hiivaa. Mursin vain palasen jäisestä hiiva palasta olis pitänyt punnita. Nyt vain käsivarret kyynerpäitä myöten ristiin että hiivaa on sopivasti sillä tämän pitäisi olla HYVÄÄ 29.1.2010.

Mehumaijalla teko on kyllä aikaa viepää hommaa, yhdeksässä tunnissa olisi jo melkein kuurinallisenki jo vierrettä valmistanut.