Sahtivierteen mäskäykseen muka 1 tunti riitäisi siinäpä aihe kokeiluun, eihän siinä ajassa voi mitenkään saada maltaista kaikkea hyvää irti.

8 litraa 85 asteista vettä, 8 litraa sahtimallasta, lasi mämmimallasta, lasi kaljamallasta ja pari rkl murskattuja katajanmarjoja sekä humalaa sitten vain tunniksi 100 asteiseen uuniin. Mäskin lämpötila oli sekotettuna 70 astetta.  Sen verran kapinoin ohjetta että sekotin mäskin puolessa välissä ja kuumensin mäskin hellalla kiehumispisteeseen ennen kuurinalle panoa. Tältä se näytti juuri ennen citykuurinalle menoa.

Lisäsin kuurinalle 4 litraa kiehuvaa vettä jotta sain noin 8 litraa vierrettä.Kiehautin valmiin vierteen ennen jäähdytystä. Vierre juoksi todella nopeasti ja oli äkkiä kirkasta. Vierteen juostua mäski maistui vielä viljalle/maltaalle ja joukossa kovia sattumia. Entäpä sitten itse vierre.

Vierteen sävy ok , syvyys aika vetinen ja maku makeahko mutta ei ole tahmea mutta kyllä siitä se jokin puuttuu mun mielestä. Mutta annetaan käydä valmiiksi ja maistatan sitten vaikka sokkotestinä.

Totta vai tarua sahtivierteen mäskäykseen riittää vain yksi tunti; odotellaan vielä