2013-04-07-normal.jpg

Nyt on mallas säkki jaettu kuuteen osaan , tiiviisti ämpäreihin ja tasalämpöiseen paikkaan , odottamaan vuoroaan pääsyä sinkkukuurinalle.

Tänään ensimmäinen kuudennes pääsi työ alle.

Ämpäri mallasta , lasi ruisjauhoja sekä ruismallasta sekä puolitoista ämpäriä kylmää vettä muhivat pari tuntia. Ai miksikö en osaa sanoa halusin kokeilla. Sitten mäskin lämmittäminen liedellä + 45 ° ja +100° asteiseen uuniin. Tunti ja sekoittaen liedellä +55°, tunti +65°, tunti ja toinen +85° ja lopuksi vielä tunti ja kuumaus lähelle kiehumispistettä.

Petaus sinkkukuurinalle ilman katajia (ja humalaa) , sameat vierteet kattilan kautta takaisin kuurinalle ja kiehuvaa vettä lisäsin jotain 4 litraa niin että sain vierrettä ämpärillisen. Vierre juoksi ihan sopivaan tahtiin , noin tunnissa kaikki oli juossut. Kylmän vierteen sekaan sitten 1/6 osa pakettia hiivaa.

Nyt oli tarkoitus tehdä hieman laihempaa vierrettä kun parit edelliset sahdit ovat jääneet melko makeiksi , pelkään ettei hiiva ole jaksanut kaikkea sokeria käyttää hyväkseen.

Osallistuin tällä sahdilla Lahden avoimeen sahtikilpailuun vaikkakin tämä oli makeaa ja tulos 3/8, samalla sahdilla myös leikkimieliseen Etlarin pitäjän väliseen kisaan tulos 2/6