Nyt voi sanoa että tämä harrastus on alkanut 25 vuotta sitten jotan olkoon tämä sitten juhlasahti vaikkakin kaupungissa tehtyä, jos se vain on sen arvoinen valmiina.

Ämpäri sahtimallasta, 3 lasia tummempaa ohramallasta, lasi ruisjauhoja sekä 1,5 lasia mämmimallasta kun ei ollut muuta ruismallasta 2 rkl katajanmarjoja kevyesti murskattuna, tuplat siksi kun ei ollut katajan oksia. Keitin 4 litraa kiehuvaksi ja lisäsin 4,5 litraa kylmää vettä ja eiku maltaat sekaan ja + 100º uuniin. Tuli aika paksua mäskiä mutta kun tuli kattilan laidat vastaa niin olkoon sitten vähän paksumpaa.

Sekoittelin varmaan 4 kertaa 6 tunnin aikana, viimeinen väli taisi olla lähellä kahta tuntia joten pinnan väri oli näin makea kuten oli myös maku.  Keihautin hellalla mäskin 'ylös'

Tavoittena saada siis kiehuvaa vettä lisäillen ämpäri vierrettä (yhtä paljon kuin mallasta). Ylempi kuva alku vierrettä ja alempi loppu päästä. Väriä oli vaikka muille jakaa mutta maku oli vedestä seuraavaa joten keittelin tupuliksi olisikohan 3 litrasta.

Mäski oli siis pedattu city-kuurinalle ilman katajaa ja melko 'kuivana' mäskinä mutta kummasti oli pinta laskenut, kuurina oli siis melko piri pintaan. Vierre juoksi hitaasti aikaa kuli 2 tuntia mutta se oli vain hyvä city-kuurinalla että kaikki maut ehtii mukaan. Syynä hitauteen oli varmaankin katajanoksien puute sekä hienot jauhot. Vierre makeaa sekä tummaa ja mämmimallas maistuu hiukka läpi. Humalakin jäi pois tästä erästä kun sitä ei ollut yhtään kotosalla.

6 tuntia mäskäystä + 2 tuntia juoksutusta + 1 tunti jäähdytystä = 9 tuntia 7 grammaa pakastettua palahiivaa nakkasin sekaan.
Että semmoista sunnuntai sahtia :)