Joskus ole tuumaillut paljonko se vierre painaa. Kaikkihan riippuu tietysti ihan mäskäyksen onnistumisesta. Tällä kertaa vierre painoi 1.5 litraa 1,6 kiloa paljon vai vähän ....empä osaa tällä kertaa sanoa. Nyt myös kiinostaa paljonko vierre kevenee kunnes se on sahtia. Siis tästä se lähtee 1,5 kiloa vierrettä + pullon paino 35 gramaa ( 1535 grammaa yhteensä) ja nyt odotellaan että se lähtee käymään.

Vuorokausi takana ja paino nyt 1508 grammaa.

Viides päivä ja painoa nyt 1474 grammaa elikkä 61 grammaa on jo kadonnut.

10.11. Sahti on ollut kylmässä(parvekkeella) koko-ajan ja painoa nyt 1472 grammaa. Kun aukaisin korkin oli käynti vielä tosi reilua hyvä kun pullossa pysy olisi ehkä pitänyt välillä korkkia höllätä.

Uhrasin yhden litran sahtia... kauako sahti säilyy huoneenlämmössä mutta asiaa sitten myöhemmin. Okei en raaskinut kun pitää viikon lämpimässä ja nyt se on ollut kylmässä pitääpi maistella sitä joku päivä. Jos tuohon verrokkiin vertailee niin käyminen on rauhallisempaa.

Aika pahaa tuli ja kaadoin sen suosiolla viemäriin, kiitkerää ja taisi olla melko vahvaa, kiljua ?

Nyt katselen tuota paino koetta niin eihän se voi pitää paikkansa , eihän se noin voi painaa taitaa olla vaa'assa jotakin vikaa vikaa vikaa....

Punnitsen kyllä seuraavankin vierteen . Onhan tietysti mulla tuo ominaispainomittari mutta punnittiseminen sopii jotenkin käteen paremmin