Juu sahtia edelleen tehdään mutta tekniikka ryttyilee joten pieni kooste sen verran kun muistan.

2-normal.jpg

1½ säkin satsi sahtia jossa oli mukana erikoisuutena vain ruismallas, semmoista vaaleaa, kivisahti ja litroissa otin vähän reilummin elikkä 70 litraa ja hiivaa vain 2 sinistä kuivahiivaa.

Sahti joutui melko nuorena kylmään ja hiivaakin vähemmän. Valmistettu toukokuun 4. päivä ja vielä 8.6. makeaa muttei makuvirheitä eikä merkkejä pilaantumisesta.

5-normal.jpg

Välineurheilua...kenties?

3-normal.jpg

Lahden avoimessa sahdinvalmistuskilpailussa tuli hopeaa kaurasahdilla.

huhtikuu%201169-normal.jpg

29.6. sinkkukuurinallinen sahtia jossa 1/3 maltaista vehnää, ruisjauhoja, hiukan kaurasuurimoita sekä ihan lopuksi väriksi jauhettua suklaamallasta, hiivana ei ollut muuta kuin sunnuntain joten jännityksellä sitten odotelaan mitä tuleman pitää ja tämä lähti jälkikypsymään kellariin. Niin ja petaus kuurinalle katajalle joka oli ollut pakasteessa.

kes%C3%A4kuu%20064-normal.jpg

Tänään hellankulmalla mäskäten sekoitus sahtimaltaasta, vehnämaltaasta, ruisjauhosta, kaljamaltaasta ja lopuksi väriksi hienoa suklaa mallasta. Kuurinalla ei ollut katajaa joten 10 katajanmarjaa pääsi mukaan vehnämaltaan kanssa tehosekoittimeen. Aivan lopuksi humalaa niin vähän ettei edes kannata mainita.Petaus sinkkukuurinalle ilman katajaa.  Pitkä mäskäys aika lopuksi kuumaus kiehumispisteeseen ja koska helluntai yllätti vierre saa odottaa huomiseen jääkaapissa hiivaansa.

kes%C3%A4kuu%20066-normal.jpg