Tämä onkin ihan minun oma kokelu , vaikutteita olen toki löytänyt kirjoista, uskalsin yrittää tälläisen pienen erän.

1. Aikaisin aamulla kastelin kylmällä vedellä 5 litraa sahtimaltaita ja neljännes pussillisen kaljamaltaita. Laitoin sen peitettynä jääkaappiin.

2. Työpäivän jälkeen otin mäskin jääkaapista ja sekoittelin sen käsin ilmavaksi. Tässä vaiheessä päätin että saako kaurahiutaleilla vaahtoa sahdin pintaan joten lisäilin niitä puolisen litraa.

3. Lisäsin vedenkeittimestä kiehuvaa vettä niin että se oli aika paksua velliä. Folio päälle ja uunin lämpötila uunin oman mittarin mukaan oli 75 astetta, mäskin lämpötila oli noin 60 astetta.

4. Kolmen tunnin jälkeen mäskin lämpötila oli 70 astetta. Lisäilin yhden vedenkeittimellisen kiehuvaa vettä ja sekoittelin reipaasti. Sitten vain uunin lämpötila oli 100 astetta.

5. Nyt on taas tunti vierähtänyt ja otin pinnalta kirkkaan vierteen kattilaan.

6. Kuumensin mäskin hellalla noin 80 asteeseen. Sitten vain 'kuurinalle' jossa oli muutama katajanoksa.

7. Kuten kuvasta näkyy minulla ei ole mehumaijaa eikä muutakaan järkevämpää 'siivilää' joten tein sen kanisterista VAROITUS ei kannata kokeilla aika vaarallinen kapistus vaikka voi sanoa että juuri ja juuri se toimi. Kumpa omistaisi mini kuurinan. Asiaan valutin vierrettä niin kauan kuin tuli ja laitoin sen kattilaan kiehumaan. Lisäsin vedenkeittimellisen kiehuvaa vettä ja vierre juoksi jo kirkkaana. Tämän jälkeen kaadoin alku vierteen takaisin ja viellä tämän jälkeen yksi satsi kiehuvaa vettä.

8. Koska jääkaapissa tilaa on rajallisesti niin keitin vierteestä tupulia elikkä noin kolmannes haihtui ilmaan naapureiden 'iloksi'.

klo 9.00 Vierre on jäähtymässä ja vajaa kolmannes kuivahiiva pussista on esikäymässä ja tietysti hyvin ilmattuna. Nyt vain ootellaan vierteen jäähtymistä että saisin käytteen sekaan.