Kokeilun ideana oli testata mäskäys kylmälaukussa mutta kaikki ei mennyt ihan putkeen lämpötilojen pysymisien kanssa. Siispä tarkempi ohje sitten kun testailen kylmälaukun kotioloissa.

Siispä lyhyesti tämän sahdin vaiheet. Sahtimaltaita noin 4 kg tuopillinen savumallasta sekä saman verran todella tummaa ohramallasta vielä 1 rkl katajanmarjoja murskattuna. Kastelin jää kylmät maltaat kuumalla vedellä lisäilin sitä noin tunnin välein kunnes huomasin ettei lämpö ollutkaan kovinkaan korkea joten kuumasin pari kattilallista mäskiä hellalla kuumemaksi jolla sain lämmön ylös. Koska tämä oli yksi niistä neljästä työn alla olevasta sahdista mielenkiintoisen juttu seuran lisäksi niin sinkku satsi jotenkin unohtui yksinäiseen nurkkaan. No sitten vain kattila käyttöön kuumensin kai 6 kattilallista mäskiä aina vanhan joukkoon sekoittaen kunnes mäski oli aika lämmintä. Sitten sinkkukuurinalle 2 katajan oksaa mäski päälle ja juoksemaan. Niinpä lieneekö tämä kaikki sekoittaminen oli saanut siitä hitaan juoksijan. Valmistahan siintä tuli hitaasti kiiruhtaen ja aikaakin taisi kulua noin 8 tuntia. Jäähdytys, hiiva sekaan ja laitoin vielä ripauksen humalaan valmiiseen vierteeseen. Vierteenä tämä oli tummaa ja erittäin savun makuista. Oikein odotan miltä tämä maistuu valmiina. Jos tämä on hyvää niin mistähän löytäisin lisää savumallasta tai sitten kokeilen saako savun maun riihiruisjauholla ...odotetaan ensin.

Tässäpä vieretysten sinkku - ja yhden säkin kuurina ja tällä kertaa valmistus aika oli sama vaan toisesta sai sahti vierrettä 40 litraa ja toisesta 10 litraa.