_DSC0317-normal.jpg

Niin kuin aina ennenkin oli ,Juhannuksen jälkeisenä maanataina, tarkoitus tehdä pirun hyvää sahtia joten kaikki voimat käyttöön. Säkki sahtimallasta , pussi ruismallasta samaten ruisjauhojaja neljä ämpäriä keihuvaa vettä, niin siitähän se sitten lähti.

_DSC0315-normal.jpg

Välillä puuhasteltiin yhtä sun toista , noin tunnin välein lisäsi kuupallisen kuumaa vettä. Nyt jo toisen kerran maltaan joukossa oli oljen pätkiä ja minä en tietenkään muistanut ottaa mallasnäytettä. 5 tunnin mäskäyksen jälkeen kuumensin sen ämpäri kerrallaan vesihauteessa 6 ämpärillistä,

_DSC0358-normal.jpg

Wanhan Kuurinan petasin pienillä katajan oksilla ilman katajanmarjoja. Katajanmarjoista tulee kuulemma kitkeryyttä joten vihreät ovat varmasti kitkerämpiä....pitääkin joskus maistaa.

_DSC0322-normal.jpg

Huomasin heti kun laitoin mäskin kuurinalle että tulee pitkä päivä siis juoksu oli hidasta.

_DSC0318-normal.jpg

Ensinmäisen vierre ämpärillisen kuumenin vesihauteessa ja laitoin takaisin kuurinalle, sen jälkeen lisäilin kiehuvaa vettä niin että sain 40 litraa sahtivierrettä ja 15 nenätippua.

_DSC0341-normal.jpg

Tämän sahdin tekemiseen upposi peräti 15 tuntia.

Jäähdytin vierteen kylmäksi, käytteen tein yhdestä pussista sinistä kuivahiivaa joska lisäsin joukkoon iltasella. Vierre kävi kesälämpimässä saunassa aika tarkkaan 24 tuntia paitsi yksi kymppi joka sai lisä-aikaa sanotaan 60 tuntia. Kesä lämmittää kellaria joten saa nähdä mitä tuleman pitää.Kymppi joka kävi kauemmin upotin sen kylmään lähteeseen valmistumaan.

Nyt odotetaan....