Huomasimpa eilen keittiön nurkassa unohtuneen ämpärin sahtimallasta joten päätimpä tehä siitä sahtia. Mallasta ei ollutkaan kuin puoli ämpäriä olisikohan ollut ,alle 3 kiloa, joten kaadoin sekaan puoli kilo ruismallasta ja ruisjauhoakin meni melko reippaasti varmaan 3 desiä. Sitten vain sekoitus lämpimään veteen ja uuniin hiukka alle sataan, hmm kello taisi olla tässä vaiheessa jotakin kymmenen. Sekoittelin aluksi noin tunnin välein ja lisäilin kuumaa vettä. Aika kului ja kului vieläpä tuli kaiken moista ei toivottua hässäkkää, mäski raukka oli ihan oman onnensa nojassa. Kunnes kello tuli hmmm melkein viisi.

Kuurinan pika pesu, mäskikattila hellalle kiehahtamaan ja juuri tässä vaiheessa muistin että humala ja katajanmarjat puuttuu ei muuta kuin nakkasin ne sekaan, katajanmarjat tosin humareen kautta.

Hässäkkä sen kuin jatkuu oli ihan pakko taas lähteä. Mäski oli 'kuivaa' ja citykuurinassa tilaa joten kiehautin muutaman litran vettä päälle, suuri astia noukan alle ja eiku menoksi. Kello oli jo yhdeksän kun vihdoin pääsin kotiin. Jotenkin harmitti kun vierrettä oli vain 4 litraa kuin vein sen jäähtymään, vierre oli niin sakeaa että se sai huulet napsaamaan joten päätin ottaa siitä jälkikaljaa kaiken uhalla. Taasen pari litraa vettä kuurinalle, se juoksi tosi hitaasti joten jätin sen yöksi tippumaan.

Aamulla nakkasin kuivahiivaa sekaan. Iltapäivällä se oli jo hiukan lähtenyt käymään. Sahtivierre sai myös tässä vaiheessa kuivahiivaa joukkoon ja nyt vain odotellaan kämiseen lähtöä. Vierre on tosi tummaa , maku mämmimäisen rukiista ja makeeta joten odotellaan mitä tuleman pitää. Toivottavasti käy hyvin vaikkakin valmistus oli vähän sitä sun tätä.