sati7-normal.jpg

Aamulla aikaisin tai ei kyllä 7.00 kauhean aikaisin ole  alkoi sahdin teko veden lämmityksellä.

Raaka-aineena ensinmäistä kertaa pelkkä sahtimallas niin ja tietysti keihuva vesi.

sati2-normal.jpg

Veden pumppasin kaivosta suoraan pataan. Lisäilin mäskiin kiehuvaa vettä noin tunnin välein pari kuupallista/ puoli ämpäriä reippaasti sekoitellen .

sati4-normal.jpg

Kuumasin mäskin 6 tunnin jälkeen 3 kivellä.

sati3-normal.jpg

Teräskuurinan petasin niukalla määrällä katajaa ja super suurilla tuoreilla humalilla.

sati5-normal.jpg

Eihän sitä ihan pelkällä sahtimaltaalla menty vaan ripottelin valmiin mäskin päälle 170 g hienoksi jauhettua suklaamallasta. sain vinkin Hämeenkyrössä jossa tahtoo tummasta maltaasta väriä muttei makua niin sen voi ripotellä mäskin päälle, tosin minun tummaan maltaan määrä tässä oli todella pieni joten en vaikutuksesta tiedä.

sati6-normal.jpg

Vierrehän oli sitten todella vaaleaa mutta kuitenkin makeaa. Otin sahti vierrettä 40 l ja perskaljaa 10 l. Jäähdytin vierteen yön yli lähteessä ja lisäsin sitten 2 pss sinistä kuivahiivaa ja noin 36 tunnin huoneenlämmössä käymisen jälkeen siirisin sen jääkaappi kylmään.

sati1-normal.jpg

Nyt vain sitten ootellaan mitä tuleman pitää ja eniten sitä jännittää millainen on sahdin väri, noooh ehkä hiukan myös maku