Nyt kun jääkaappi oli viikon ilman sahti teinpä sitä siis sinkkukuurinallisen. Sekoitin vajaan ämpärillisen sahtimallasta , pari kourallista ruismallasta, hyppysillisen humalaa ja olisikohan ollut litran verran vehnämallasta niin unohtamaatta vajaata lasillista ruisjauhoja.

Kiehautin kattilassa pari litraa vettä , lisäsin viitisen litraa kylmää vettä niin että veden lämptila oli noin 40 astetta. Kattilan kansi kiinni levy ykköselle ja ajastin puolen tunnin välein ilmottamaan että on sekoituksen aika sekä lämmönmittauksen.

Lämpö meinasi muutaman kerran karata 70 joten pidin levyn välillä nollalla.

Uunissa mäskäys on jotenkin helpompaa nyt pelkäsin koko ajan että keitän mäskistä puuroa. neljä ja puoli tuntia kului kunnes laitoin lieden napit kaakkoon ja petasin kuurinan...

...pelottavan runsaalla määrällä katajaa mutta kun se oli niin komeeta laitoin sitä aimo annoksen.

Mäski oli melko litkua ja katajaa oli runsaasti joten vierre juoksi nopeasti ( en siis keittänyt mäskistä puuroa) eikä meinannut millään tulla kirkasta vierrettä . Kolmesti lämmitin samean vierteen ja kaadoin sen takaisin kuurinalle. Viimeisellä kerralla maltoin kaataa sen tarpeeksi hitaasti jolloin se juoksi hitaasti ja vierre oli kirkasta. Lisäilin muutaman vedenkeittimellisen kiehuvaa vettä jotta sain kuusi litraa vierrettä. Tein esikäytteen puolesta litrasta ensi vierrettä sekä 1 tl kuivahiivaa. Lisäsin sen jäähtyneeseen vierteeseen.

9 tuntia oli kulunut vierre oli valmis ja kuurina pesty. Laitoin vierteen kanisteriin käymään koska tiedän että sitä pitää välillä liikutella muutamia kilometrejä. Kanisterissa käyttäminen on mielestäni huono juttu koska sen puhdistaminen on niin vaikeaa mutta eipähän tarvitse välillä siirtää toiseen astiaan ja ottaa sitä riskiä että joku pöpö tahtoo tulla sahdin mukaan pilaamaan sitä, nimimerkillä kokemusta on . 

Tänään oli muuten ukkosta ilmassa joten jos sahti ei onnistu niin tiedän mitä syyttää (mummon oppien mukaan).....ukkosta .

EDIT 1.8. Niin siinä vain kävi että tämä muuttui vaaleaksi sekä happamaksi joten sanan mukaisesti mettään meni. Lieneekö syynä ukkonen vaiko lämpimät kelit pois lukematta valmistus virhettä.