Helmikuun sahti vierre on melkein jo juossut

_DSC0150-normal.jpg

Reilusti kädenlämpöiseen veteen laitoin täll äkertaa mallastamattomana viljana lasillisen kaurahiutaleita ja tummaksi vajaan lasin mämmimallasta.

_DSC0151-normal.jpg

Sahtimallasta ehkä vajaa 7 litraa , ruokalusikallinen katajanmarjoja, ropsaus humaloita ja vettä ....sopivasti tosin tällä kertaa taisi tulla reilusti. Meilkein tästä kuvasta näkyy että sahtimallas oli liian hienoksi jauhettua , karkeus kuin mannasuurimoissa.

_DSC0154-normal.jpg

4 tunnin mäskäys ja tavallisuudesta poiketen sekoittelin mäskiä puolen tunnin välein. Puolessa tunnissa hitaasti lämmitäen nostin lämpötilan keihumispisteeseen. Tällä kertaa lämpötila taisi olla vähän niin ja näin saapi nähdä rankaiseeko se lopputuloksessa.

juoksutus-normal.jpg

Yllättävän nopeasti vierre muutui kirkkaaksi vaikkei kuurinalla ollutkaan katajanoksia.

_DSC0151%20%282%29-normal.jpg

Epäilin että juoksutukseen kuluisi aikaa mutta tunnissa se oli jo juossut. Juoksutin vierrettä saman verran kuin mallasta oli vetomitoissa oli noin 7 litraa. Vierre on vaaleaa ehkä hiemän laihan näköistä mutta sen makeus saa kyllä huulet napsaamaan.

_DSC0152%20%282%29-normal.jpg

Käytteen tein tällä kertaa 1 tl keltaista hiivasta. Lisään käytteen vierteeseen sen jäähdyttyä en siis aijo sitä kiehauttaa ennen jäähdytydtä.