Syyskuussa tehty esittäytyy tässä tavoitteena tummaa ja voimakasta.

Aikeseen aamulla aloitus päivä sateinen ja vesi pumppukaivosta.

_DSC0056-normal.jpg

Säkki sahtimallasta pari kiloa tummempaa ohramallasta kokonaisena ja Vääksyn myllyn tuotteita kilo kaurahiutaleita ja saman verran olikohan se puolikarkeaa ruisjauhoa. Kiehuvaa vettä päälle niin että mäski oli paksua puuroa, peitto päälle ja sauna lämpiämään. Tunnin välein sekoitus ja pari kuupallista kiehuvaa vettä.

_DSC0060-normal.jpg

_DSC0062-normal.jpg

Neljännen tunnin korvilla laitoin kiehuvaan veteen kilon verran suklaamallasta ja lisäsin muun mäskin joukkoon. Miksikö vasta nyt siksi että pelkäsin jos tumma mallas on seassa kaun niin se olisi kitkerää. Tähän saumaan sytytin koivupuunuotion kivillä.

_DSC0063-normal.jpg

Viidennen tunnin korvilla lisäsin mäskiin 3 kiveä ja petasin kuurinan katajilla ja humalilla. kaksi ekaa ämpäri kaadoin kivi kuumauksen jälkeen takaisin kuurinalle. Juoksi ihan hyvin ei liian nopeasti.

_DSC0070-normal.jpg

Maistelin vierrettä ja havittelin lisää katajan makua joten metsään hakemaan niitä puskasta jossa edellisenä kertana niitä oli vaan joku oli ehtinyt ensi...varmaan lintu. Haudutin muutaman katajaoksan ja kaadoin leimen kuurinalle. Juoksutin veirrettä 3 x 15 l kanisteria sekä kympin nenätippua. Sahtivierteeseen nakkasin pala hiivan ja muutaman humalan kävyn. Nenätippuun ripottelin jotain teelusikallisen kuivahiivaa toinen vitonen jäi matkalle ja toiseen lisäsin humalaa sekä jotain puoli desi hunajaa kokeeksi joten sitä ei voi enää sahdiksi sanoa toisin eihän se sahtia ole ollutkaan vaan perskaljaa, nenätippua tain ihan mitä vain.

Tekemisessä oli suuri vauhti koska aikaa kului vain 10 tuntia, mäskäys aika tunnin pari lyhyempi kuin yleensä.

EDIT: Nyt olin onnistunut, itse olin tyytyväinen makuun ja muualtakin sain peukkua. Sahti oli todella tummaa , täyteläistä ja katajaista, tumman sävyn kitkerää makua ei ollut.