No jo nyt kun katsoo monesko sahti oli tänä vuonna niin odotettavissa on epäonnea.

Aloitin sahdin teon 5.30 tarkoituksena saada ajoissa valmista. Ainekset tutut sahtimallas, kaljamallas, vehnämallas, ruisjauho ja ekstrana kaurahiutale. Kastelut tunnin välein reilusti sekoittaen saunan lämmössä. Puolelta päivin kuumasin kivet pitkään ja kuumalla. Kolme kiveä kiehautti måskiä jonka petasin kuurinalle katajanoksien ja humalan kanssa. Sitten olikin vuorossa seitsemän ja puolen tunnin tuska...ei meinaan juossut. Tökin katajan oksia mäskiin juoksemista parantamaan muttei siitä ollut apua. Luulen että sahtimallas oli liian hienoa sillä säkin sisältö pystyyn nostaessa ei ylettänyt edes ala tekstiin asti.

Vierre sai olla kylmässä yön yli ennen hiivausta. Yksi kymppi pääsi kokeiluun sillä laitoin siihen hirveesti hiivaa ja heti kun siihen muodostui hiukan vaahtoa niin laitoin sen jääkaappiin käymään, pitäisi valmistua parissa viikossa. Sain vinkin SM kisoissa ja en ole ihan varma huijattiinko minua mutta uteliaisuus voitti joten kokeiluun meni.

Nyt sitten ootellaan oliko pitkästä juoksutus ajasta haittaa ja kuinka kokeessa käy, ehkäpä hyvin tai sitten ei.