Pitkästä aikaa tein sahdin ilman ruista ,ei mallasta eikä muutakaan ruista, ohran lisäksi oli vain vehnää.

Aamusella aloin valmistaa sahti vierrettä kaivo kirkaaseen veteen, mukana myös säkki sahtimallasta, varmaan pari kiloa paahdettua vehnämallasta (kokonaista) sekä kourallinen humalaa.

Pikku hiljaa päivänmittaan lisäilin mäskiin kiehuvaa vettä vai voiko sanoa päivästä imellytin vain alle 5 tuntia kun aloitus venähti myöhäiseksi kun tuo tuli temppuli.

Kivillä kuumentaminen ja kuurinan petaaminen jäi haaveeksi paksujen lumikinosten vuoksi. Tulihan nyt sitten kokeiltua toimiiko teräskuurinan ritilä ilman katajia ja toimi hyvin. Tai siis hyvin ja hyvin olisi pitänyt laskea vierre kokonaan uudestaa mäskin läpi jotta olisi saanut kirkasta. Koska sameaa vierrettä tuli niin pitkää meni 20 litran kohdalla toivo joten päätin että antaa olla vähän sameaa vierrettä mutta kun olin laskenut toiset 20 litraa niin johan se vierre alkoi kirkastua mutta ensimmäinen kymppi oli jo jäähtymässä ja toinen padassa.

Kivillä mäskin kuumaaminen jäi lumikinosten vuoksi väliin niin päätin kuumentaa valmiin vierteen vesihauteessa jotta imeltyminen varmasti loppuisi. Puolisen tuntia keittelin vierrettä ennen jäähdyttämistä. Otin sahti vierrettä ehkä vajaa 40 litraa sekä nenätippua noin kymppi jotan en muuten kuumentanut. Tästä tulikin oikeaa pika sahtia kun haudutin niin vähän aikaa ja vierre juoksi joutuisasti , aikaa siis kului vain 8 tuntia joten nyt on epäily tuleekohan tästä yhtään mitään, vierre maistui kyllä makealle sekä sai huulet napsaamaan. Käytteeksi laitoin palan pullahiivaa.
Mäskissä kun ei ollut ruista niin luulen että sahdista tulee melko oranssia mutta odotellaan mitä tulee vai tuleeko mitään ?