Seuran sisäisen vapaantavan sahdinvalmistus kisa jossa valmistus on sanan mukaisesti vapaa ja sahtien määrä ei ole rajattua. Tämä on tilaisuus maistattaa eri tavoin tehtyjä sahtia saaden niistä arvio, kohti täydellistä sahtia. Tällä kertaa tuomareita oli 15, sahdin valmistajia 5 ja sahteja 7 (8).

Tiukan tuomaroinnin ja pisteiden laskun jälkeen voittaja sahdit oli numeroa 3, 4 ja 5, loput sijoittuivat sijalle 4. Viime ja sitä edellisen vuoden voittaja uusi mestaruutensa, minä sain sahdillani kakkos sijan juuri ennen toista mestaria. 

Minullakin on oppipoika joka osallistui kisaan numerolla 6 . Ensi sahti oli hyvin onnistunut hieman liian makea vielä , vähän pitää käyttämistä harjoitella, mutta muuten maku kohdallaan.

Näyte numero 2 ei ollut sahtia vaan pilke silmäkulmassa testasin niin maistajia sekä voiko sahdin valmistaa huijaamalla. Valmistus aineena oli ruismallasuute, kaura- ja ohrasuurimot, katajanmarjat, sokeri sekä siirappi sekä humala unohtamatta hiivaa. Keittein seosta jonkin aikaan siivilöin melkein kaikki suurimot pois lisäsin hiivan sekä humalat ja annoin käydä 3 viikkoa. Tulos oli kotikaljamainen ja sokeriakin oli lipsahtanut liika joka maistui valmiissa juomassa. Tulos ; maistajat olivat tarkkoja ja löysivät onneksi ei sahtimaisen maun ja luonnehtivat sitä kotikaljamaiseksi mutta silti tulos oli 'vasta' toiseksi huonoin.