Pientä vastoinkäymistä sahti rintamalla joten uutta putkeen , ensimäiseksi citykuurinallinen.

e-normal.jpg

Mitähän pinnan alta löytyykään tässä on jo eka tunti takana 100 asteisessa uunissa ja maltaat oli kostutettu lämpimällä, ei kiehuvalla, vedellä.

d-normal.jpg

1/6 osa säkkiä sahtimaltaita , vajaa 2 dl ruisjauhoja, noin 1 dl ruismaltaita , saman verran tummia ohramaltaita, hyppysellinen katajanmarjoja samoin kuin humalaa. vettä niin paljon että seos on puuron ja vellin välimuoto. Lupaisnkohan että seuraavan kerran teen erittäin tarkan ohjeen.....yritän.

c-normal.jpg

Tässäpä tulos 4 tunnin jälkeen siis noin tunnin välein sekoittelua . Lopuksi kuumasin rauhallisesti mäskin kiehumispisteeseen.

b-normal.jpg

Petaus kuurinalle ilman katajanoksia koska niitä ei ollut.

a-normal.jpg

Ensimmäinen samea litra kiehautuksen kautta kuurinalle ja keihuvaa vettä lisäillen niin että vierrettä tuli yhtä paljon litroissa kun oli maltaita. Vierre juoksi nopeasti kuten koko sahdin teko noin 5 tuntia ja leikki oli valmista. Vierteen jäähdytin kylmäksi ja tein käytteen 1/6 palasta hiivaa jonka lisäsin joukoon 12 tuntia siitä kun olin aloittanut vierteen teon.

f-normal.jpg

Tässä vaiheessa sahti on käynyt 10 tuntia  tässä vaiheessa lorottelin sahtia jotta hiiva saisi enemmän happea, mene ja tiedä pitääkö paikkansa.

1-normal.jpg

Tässä jo kuplat ovat melko suuria vielä pari tuntia niin laitoin sen kanisteriin ja kylmään